Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ризикована поведінка: наркоманія, токсикологія, алкоголізм

Матеріал подано без змін

 

 Захід, присвяченій самій злободенній темі сьогодення, викликав бурхливу реакцію слухачів.

 Спочатку учасники бесіди ознайомилися з історією появи наркотиків. Ніхто не знав, що конопля  в період з 17 по 19 століття  використовувалася в якості валюти перших колонізаторів Америки. Англійський флот того часу  потребував волокна цієї рослини для виробництва канатів і вітрил.

Про шкоду паління говорять багато і часто. Але, на жаль, для багатьох чоловіків і жінок дуже важко відмовитися від цієй шкідливої звички.

Самотність і відчуття непотрібності штовхає людину до появи цих згубних звичок.

Починаючи відчувати неземне блаженство після першого прийому наркотиків, або після першої сигарети, люди думають, що таким чином можна легко уникнути проблем і постійно перебувати в стані ейфорії.

Та, на жаль, - це тимчасовий відхід від небажаних відчуттів, наркотики "заморожують" нервову систему. Вони загальмовують розумові процеси і реакції і позбавляють від небажаних відчуттів: смутку, нудьги, страху і болю. Але все це не надовго.

Якщо ж з кимось трапляється нещасний випадок, то, опинившись в лікарні, хворий тривалий час приймає діаморфін, щоб заглушити біль. Але, повернувшись додому після одужання, він легко звільняється від цієї залежності, потрапивши в домашній простір, в оточення рідних і люблячих людей.

Ця тема стосується всіх нас, оскільки змушує думати по-іншому про самих себе і оточуючих нас. Нам потрібне спілкування і любов і тоді  не знадобиться шукати їм альтернативу.

Тому дуже важливо жити в суспільстві і для суспільства, бути прихильним до близьких, адже це і є справжнє щастя, яке не потребує пошуку заміни.

Кропта О.В,

керівник сектору клубної роботи ЗБІЦу