Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виробнича нарада бібліотечних працівників Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради

 

Матеріал подано без змін

 

25.01.2023 відбулася виробнича нарада бібліотечних працівників Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради - з досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради

З вступним словом до присутніх звернулася начальник відділу культури Кагарлицької міської ради Олена Петленко, яка подякувала за вагомий внесок бібліотечних працівників у волонтерській та громадські роботі у період воєнного стану, запровадженого в Україні в зв’язку зі збройною агресією рф. Бібліотеки громади  залишаються відкритими для співпраці та допомоги,   довели свою життєздатність як важливий соціальний інститут. 

Зі звітом про роботу Публічної бібліотеки виступила провідний методист ОМЦНТКОР Антоніна Коршунова, яка детально розповіла про участь бібліотек та користувачів у Всеукраїнських, обласних конкурсах, акціях, флешмобах, організацію роботи  з користувачами та проведення заходів з різними віковими групами; зміцнення матеріально – технічної бази та проведення ремонтів у бібліотеках;  проведення заходів з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, надання методичної та практичної допомоги бібліотекам – філіям; впровадження інформаційних технологій (в т. ч. публікації бібліотек та своїх сторінках у фейсбуці);   видавнича  діяльність ОМЦНТКОР  та бібліотек, аналіз виконання основних показників діяльності бібліотек  та  текстових звітів про їх роботу тощо.

В обговоренні звіту з повідомленнями про роботу бібліотек виступили: Світлана Фіялко, бібліотекар філії №8 Леонівська сільська бібліотека, Лідія Бабич, бібліотекар філії№ 3 Горохуватська сільська бібліотека, Галина Грушко, бібліотекар філії №6 Зеленоярська  сільська бібліотеки, Надія Шишова, бібліотекар філії № 14 Слобідська сільська бібліотека. 

На нараді обговорено  та  визначено основні напрямки роботи бібліотек у 2023 році (національно – патріотичне виховання, утвердження української мови як державної, розвиток читання, робота з внутрішньо – переміщеними особами, актуалізація фондів тощо);  основні заходи з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників, виїзди з наданням методичної  та практичної допомоги тощо. 

З інформацією про роботу клубів за інтересами, гуртків, любительських об’єднань виступила директор Публічної бібліотеки Лілія Литвин, зокрема зазначила про активну роботу новостворених  розмовного клубу «Українська для всіх» (Центральна бібліотека, керівник Л.Литвин), клубу за інтересами «Етнохата» (філія № 14 Слобідська сільська бібліотека, керівник О. Шишова), а також гуртка «Hand made майстерня ”(філія № 18 Черняхівська сільська бібліотека, керівник О. Шаршова), клубу  за інтересами «Веселкові барви» (філія № 9 Антонівська сільська бібліотека, керівник Н. Крутько), жіночого  клубу «Золота криниця» (філія № 7 Кадомська сільська бібліотека, керівник О. Мороз). 

В умовах воєнного стану бібліотеки намагатимуться бути ближче до кожного користувача. Бібліотечні працівники і надалі триматимуть культурний рубіж – цікавий, корисний та безмежний; світ надбання людства – світ інформації. Вони, надихаючись самі, морально підтримують широку аудиторію користувачів у ці трагічні та героїчні для України дні; сповнені надією на краще майбутнє та перемогу ЗСУ.

Антоніна Коршунова,

провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури 

Кагарлицької міської ради