Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Печерні міста Криму»

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує представляти матеріали, в рамках започаткованого бібліотекою інформаційно-просвітницького проєкту «Кримська світлиця», що проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК) та пропонує до уваги книгу Олександра Герцена «Печерні міста Криму». Книга знайомить читачів з яскравими пам`ятками середньовічного Криму – «печерними містами».

«Печерні міста» - умовна назва вирубаних у скелях печерних комплексів Криму з приміщеннями культового, господарського або житлового призначення, які поєднуються з численними наземними спорудами (житлові будинки, громадські будівлі, оборонні укріплення). Ці фортеці, міста та монастирі розташовані у внутрішній гряді Кримських гір у недоступних гірських місцях з прямовисними обривами над гірськими долинами річок Альми, Качі, Бодрака і Бельбека.

Автори пропонують здійснити подорож по визначним та цікавим місцям, а також прагнуть знайти відповіді на головні питання кримського минулого, розповідають про етнічну історію півострова та про його відносини з великими та малими державами середньовічної епохи, про реальні та уявні загадки історії Криму.