Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день толерантності

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», з нагоди Міжнародного дня толерантності, рекомендує  надзвичайно цікаві та сучасні дитячі книги.

 

«Майя та її мами». Авторки: Лариса Денисенко, Марія Фоя

Книга розрахована на дітей молодшого шкільного віку. Складається з невеликих сімейних історій Майї та її однокласників/ць. Когось із дітей виховує бабуся, когось – тільки мама. Хтось жив в інтернаті, а хтось з’явився на світ завдяки штучному заплідненню. Попри різноманіття, дітям легко знайти спільну мову та порозумітися, бо вони приймають одне одного без «але» та «якщо».

«Петрик і фонтани» Авторка: Надія Степула            

«Петрик і фонтани» – перша в Україні дитяча книжка, що розповідає про аутизм.

Головні герої оповідання – Петрик і Матильда. У них багато спільного, вони люблять гратися і дізнаватися нове, але є й відмінності: у Петрика аутизм, тому він по-іншому сприймає навколишній світ, дещо повільніше розмовляє та проявляє емоції. Познайомившись із хлопчиком, Матильда розуміє: "Ми можемо бавитися разом, просто не так, як я звикла, але так само весело!"

Окрім ілюстрованого оповідання, книжка «Петрик і фонтани» містить навчальну сторінку для дітей. У ній є прості і зрозумілі пояснення про те, що таке аутизм, чому люди з аутизмом поводяться інакше, як дружити з аутичними хлопчиками та дівчатками. 

 

Знайдіть хвилинку і згадайте, що:

  • Толерантність – це розуміти, що люди абсолютно різні і це чудово.
  • Толерантність – це про повагу, прийняття і розуміння.
  • Толерантність не означає терпимість, адже поважати і терпіти – це  різні речі.

Бути толерантним означає бути сильним і, найголовніше, людяним.