Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Стандарти в роботі бібліотекаря-бібліографа: рекомендаційні матеріали»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», як обласний науково-методичний, координаційно-консультативний, інформаційний центр з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області, підготувала і пропонує для ознайомлення і використання в роботі бібліотечним працівникам допоміжний посібник «Стандарти в роботі бібліотекаря-бібліографа: рекомендаційні матеріали».

Необхідність його підготовки, оприлюднення та поширення викликана тим, що в результаті адміністративно-територіальної реформи і утворення 69 територіальних громад в Київській області, створено і 69 публічних (базових, центральних, опорних) бібліотек. З зазначеної кількості закладів 35 трансформовані в цей статус з колишніх центральних районних і міських бібліотек, а решта утворена на базі міських, селищних, сільських бібліотечних установ, які раніше не здійснювали функції каталогізування, обробки та систематизації документів, організації та ведення відповідного довідково-бібліографічного апарату. Для переважної більшості працівників, що тепер відповідають за цю роботу у новостворених публічних (базових, центральних, опорних) бібліотеках сільського і селищного рівня цей вид діяльності є незвичним. На допомогу саме цим спеціалістам і підготовлено зазначений посібник, який виходить в серії «На допомогу бібліотекам Київської області», започаткованій КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей». 

Даний посібник, крім головної сторінки сайту, буде розміщено для постійного доступу за рубрикою «Видання бібліотеки» (2022 рік)

Бажаємо успіхів і творчого натхнення!

Перегляд