Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вивчення та поширення різних форм і методів позитивного досвіду в діяльності бібліотек Київської області

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», як обласний науково-методичний, координаційно-консультативний, інформаційний центр з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення (дорослого – як додаткова функція), постійно вивчає та поширює різними формами і методами  позитивний досвід в діяльності бібліотек Київської області.

Щорічно під час річних звітів публічні бібліотеки і бібліотеки для дітей Київської області, разом з копіями статистичних звітів відповідних форм, надають КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (далі - Бібліотека), і матеріали, зразки друкованої продукції, що відображають їх діяльність на теренах їх регіонів. Ці матеріали розміщуються на виставках в науково-методичному відділі Бібліотеки на допомогу бібліотечним працівникам Київської області, що приїздять за консультаціями, рекомендаціями, на заходи з різних форм профудосконалення, за отриманням літератури за державними програмами та в будь-якій інший професійній потребі.

Крім того, досвід і матеріали діяльності бібліотек Київської області, як публічних, так і для дітей, Бібліотека поширює через свій сайт та сторінку у Фейсбуці.

Надаючи одного з основних значень бібліотекам, як закладам, де комплектуються і зберігаються книги і періодичні видання для потреб (освітніх, самоосвітніх, професійних, загального розвитку, дозвілевих), Бібліотека поширює досвід їх діяльності з популяризації бібліотечних фондів, окремих книг, українських авторів, взагалі – української книги.

Тому, в даному матеріалі пропонуються зразки діяльності в цій площині КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області.

Це: «Періодичні видання КЗ «Публічна бібліотека» на 2022 рік: інформаційний покажчик; «Періодичні видання для Вишневої міської бібліотеки-філії для дітей на 2022 рік: інформаційний покажчик»; «Історія України в романах Володимира Малика (до 100-річчя від дня народження): бібліографічний покажчик». КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради готує такі (та з інших тем) посібники для поширення серед своїх читачів та місцевої громади з метою популяризації бібліотечного фонду та послуг бібліотек своєї мережі.

З зазначеними посібниками та іншими цікавими і корисними матеріалами бібліотек Київської області можна ознайомитися в науково-методичному відділі Бібліотеки.