Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До дня народження відомої української письменниці ТАМАРИ КОЛОМІЄЦЬ

9 квітня виповнилося 87 років від дня народження Тамари Опанасівни Коломієць (1935) – улюбленої багатьма поколіннями дітей письменниці, перекладачки, журналістки, лауреатки премії Кабінету Міністрів України ім. Лесі Українки, премій ім. Павла Тичини та  ім. Наталі Забіли. 

У її творчому доробку більше 30 книг для дітей – це чудові пізнавальні віршики, казки, небилиці, лічилки, смішинки, загадки. Серед найвідоміших книжок: «Починаються дива», «Жмурки», «Пісенька про гнома», «Пісня джерельця», «Дощик-накрапайчик», «Пастушок», «Помічники», «Недобрий чоловік Нехай», «Хто розсипав роси?», «Гарна хатка у курчатка», «Веселе місто Алфавіт», «Зоопарк від А до Я». Також Тамара Коломієць автор понад 10 книг лірики - віршів, перекладів, поем, сонетів. Письменниця не тільки талановито пише свої вірші, а й перекладає з інших мов: з латиської, словацької, монгольської, азербайджанської.

Книги самої Тамари Коломієць перекладено: англійською, угорською, польською, словацькою, чеською, казахською, азербайджанською, вірменською та іншими мовами народів світу.

І сьогодні Тамара Коломієць продовжує активно працювати. Разом зі своєю донькою Мар’яною Ангеловою – 1 березня 2022 року, в перші дні війни, вони заснували  з естонськими партнерами міжнародну ініціативу ДІТИ ПРОТИ ВІЙНИ. Розпочавши збір творів дітей – малюнків, віршів, –  щоб створити перший у світ VR-музей для збереження пам’яті, дитячої пам’яті, зокрема, про страшну війну росії проти України.

«…Усе починається з дитинства. І якими виростуть наші нащадки, залежить і від того, що вони прочитають. Мені так хочеться, щоб збагнули це всі, любили і шанували книгу для дітей» – написала Тамара Коломієць.

Колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає пані Тамару з днем народження! Щиро зичить міцного здоров’я, нових книжок та многая літа у житті і творчості!