Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Небесна сотня – то в серцях вогонь, він гаряче палав за Україну»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» проведено цикл заходів до дня пам'яті Героїв Небесної Сотні «Небесна сотня – то в серцях вогонь, він гаряче палав за Україну». Так, у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів підготовлено книжкову викладку-пам'ять «Ангели пам’яті» та всі бажаючі мали змогу у відділі масової роботи та естетичного виховання зробити паперових ангелів, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять про них та віру в перемогу світла над темрявою. Всесвітня тиха акція «Ангели пам’яті» по вшануванню Героїв Небесної Сотні проводиться у всьому світі з 2014 року.

 20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановується пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії України на краще майбутнє, на зміцнення її незалежності.

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди історії в Україні знайдуться герої, готові пожертвувати власним життям заради її майбутнього як незалежної демократичної держави.

 Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014).

Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити свій суверенітет.

Борись, Вкраїно, за свободу,

Бо кров і сльози пролились.

І пам’ятай своїх героїв,

Їх шанувати поклянись.