Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до 85-річчя від дня народження видатного українського письменника Євгена Гуцала

 

14 січня 2021 року виповнюється 85 років від дня народження Євгена Пилиповича Гуцала (1937-1995) - визнаного майстра слова iз плеяди українських письменників-шістдесятників, поета, новеліста, повістяра, романіста, публіциста, есеїста, кіносценариста, журналіста, лауреата Державної премії України імені Т. Г. Шевченка та численних літературних премій.

За своє коротке життя Євген Гуцало написав майже п’ять десятків книжок. Його оповідання, повісті, романи стали класикою сучасної української літератури, а окремі твори вивчаються у загальноосвітніх навчальних закладах.

Особливе місце у творчості Євгена Гуцала посідали діти. Від початку своєї творчості митець любив писати про дітей, про казково-сонячну країну дитинства. За дитячі збірки «Саййора» та «Пролетіли коні»  Євген Гуцало був відзначений Національною премією України імені Т.Г. Шевченка. А його збірка оповідань «У лелечему селі»  стала однією з кращих у сучасній українській літературі про дітей.  

Дитячі твори письменника вирізняються особливим ліризмом і поетичністю, по-дитячому чесними оцінками світу людей, закоханістю у рідну землю та життя природи. У своїх книгах Євген Гуцало тонко і майстерно  намалював незабутні картини природи, які спонукають, як маленького, так і дорослого читача, побачити навколо себе незрівняну красу навколишнього світу і полюбити її. За душевність, за любов до людей читачі і цінують творчість Євгена Гуцала.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує переглянути книжкову викладку «Чарівна сила таланту Євгена Гуцала», де представлені книги письменника, написані як для дітей, так і для дорослих.