Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Мальовнича Україна»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до 30-річчя Незалежності України починає цикл заходів «Україна – наш дім, повний світла і тепла». У хол-галереї бібліотеки відділом естетичного виховання оформлено розгорнуту книжкову виставку «Мальовнича Україна».

Книжки, представлені на виставці, запрошують читачів ближче познайомитися з Україною, торкнутися багатств її краю, відкрити для себе нові місця, дізнатися про їхню історію, таємниці минулого. У кожній області є місця, які вражають, захоплюють та причаровують… Поціновувачі українського ужиткового мистецтва мають змогу більше дізнатися про вишивку, ткацтво, гончарство, ковальство, народне малярство, писанки, обробку дерева, дитячу іграшку тощо. Шанувальники народної культури знайдуть для себе цікаву літературу про звичаї та обряди українського народу, його життя та побут, які здавна були збережені і передавалися від покоління до покоління..

Історію, як відомо, творять люди. В історії України є чимало знакових постатей, які визначили подальший шлях української державності та зробили значний вклад у розвиток культури, мистецтва та освіти, а отже і популяризацію України в світі від найдавніших часів до сучасності. Інформацію про їхнє життя і творчість також можна знайти в літературі на даній книжковій виставці.

В оформленні виставки були використані міні-банери «30 років Незалежності України», надані управлінням культури Київської обласної державної адміністрації.