Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека - пересувка «Бібліотека на колесах» в селі Пасічна

 Матеріал поданий без змін

 Бібліотека - пересувка «Бібліотека на колсах» в селі Пасічна

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

30 липня 2021 року відбулося відкриття бібліотеки-пересувки  «Бібліотека на колесах» Баришівської центральної бібліотеки для дорослих  в  селі  Пасічна.

Директор  Баришівської ЦБС  Галина  Пацаловська  ознайомила жителів  села Пасічна з планом роботи бібліотеки-пересувки, яка  щомісяця, згідно з оголошеним графіком, буде приїжджати в село. Вона зазначила, що 28 липня Україна відзначила 1033-річницю хрещення Київської Русі-України, а духовне життя  України завжди  поєднувалося  з релігійними  традиціями.  Храми в усі часи були осередком освіти та культури.  Саме при церквах були створені перші бібліотеки. 

Протоієрей Свято-Троїцького храму с. Пасічна  Іоанн  Омельчук  розповів про історію хрещення України-Русі, подію, яка стала вікопомною для життя українців. 

Для читачів бібліотеки-пересувки отець Іоанн подарував християнську літературу, серед них Біблія для юних читачів, православний журнал для молоді «Отрок» та інші.  

Завідувач  відділу  обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Галина Шапоренко познайомила присутніх з  краєзнавчими виданнями, книгами про історію, традиції християнства, його розвиток  на Україні.

Робота  бібліотеки-пересувки продовжилась, і кожен бажаючий підібрав книгу для  читання, згідно своїх інтересів

 Зав. методично-бібліографічним

відділом  Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко