Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Щодо інформаційних матеріалів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 Шановні керівники публічних бібліотек!

Звертаємо Вашу увагу на розіслані, вашим керівникам відділів культури, матеріали від Київського обласного управління культури і наполягаємо на використанні їх при відзначенні 150-річчя В. Стефаника, Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дирекція бібліотеки


 

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ 

УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ

01196,  м. Київ - 196,  пл. Лесі  Українки, 1, тел./факс  286-87-48, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

06.05.2021 № 1071/01-11

Управління, відділи, сектори

з питань культури РДА, МВК

(міст обласного значення), 

ОТГ Київської області

 

Керівникам закладів, підприємств

культури, мистецтв, охорони

культурної спадщин обласного

підпорядкування 

 

На виконання доручення Київської обласної державної адміністрації від 06.05.2021 року № 6314/01/2021 до листа Українського інституту національної пам’яті від 05.05.2021 № 1129/09.6-07-21 щодо інформаційних матеріалів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні управління культури Київської обласної державної адміністрації повідомляє.

Щороку, 08-09 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На виконання засад Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», Український інститут національної пам’яті підготував змістовні тематичні інформаційні матеріали, серед яких: довідка про мак пам’яті; довідка про мистецьку акцію «Перша хвилина миру»; довідка щодо можливості використання «прапора перемоги» під час заходів 08-09 травня; довідка про «георгіївську стрічку» як елемент російської пропаганди;  довідка про «Безсмертний полк»; твори українських письменників і поетів, які розкривають події та наслідки війни; корисні Інтернет посилання тощо.

Гасло інформаційної кампанії: «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Рекомендуємо надані інформаційні та аналітичні матеріали використати у роботі: під час організації та проведення відповідних тематичних заходів в закладах культури та позашкільної мистецької освіти; розмістити на сторінках офіційних вебпорталів, в соціальних мережах для користувачів Інтернет, інших ЗМІ.

 

Додаток 21 арк.

 

Заступник

начальника   управління                                                підпис                                                             Сергій ВАСИЛЬОНОК

 

Остапенко Н. 044 286 77 32

 

Переглянути додаток