Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Вчимося мудрості у Софії Русової»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» представляє книжкову викладку «Вчимося мудрості у Софії Русової», присвячену 165-річчю видатної української громадської і культурно-освітньої діячки, педагогині (1856-1940). Абонемент обслуговування  читачів-учнів 5-9 класів пропонує  ознайомитись з цікавою біографією жінки шведсько-французького походження – Софії Русової, яка прийняла назавжди Україну в своє серце, внесла неоціненний вклад у розвиток національної освіти. Софія Русова, у свій час, високо оцінювала діяльність першої в Україні, Києві, однієї з перших в Європі спеціалізованої бібліотеки для дітей, заснованої визначним педагогом-бібліотекарем, потомственою почесною громадянкою м. Києва Дорою Доброю (нині: КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»). Софія Русова і Дора Добра входили до одних і тих же педагогічних товариств і присвятили своє творче життя питанням духовного розвитку дітей. 

На викладці представлено книгу Софії Русової «Мемуари. Щоденник», а також  сучасні дослідження її педагогічної спадщини.  

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» щиро  запрошує  всіх зацікавлених на світлину та знайомство з творчим доробком Софії Русової