Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Про спілкування КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" з ДУ "Український інститут книги" про Дати; презентації тощо.

 

Про спілкування КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" з ДУ "Український інститут книги" про Дати; презентації тощо.

Переглянути

 


 

«16» лютого 2021 року № 01-09/57

Начальнику відділу підтримки книговидання

ДУ «Український інститут книги»

 Тетяні ПОПОВІЙ

Копія: Директору ДУ «Український інститут книги»

Олександрі Коваль

 

У відповідь на Ваш лист, КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», повідомляє, що книги, отримані у 2020 році за Державними програмами під час пандемії були сформовані у посилки для бібліотек Київської області. Нами був здійснений бухгалтерський облік та оформлені  відповідні  бухгалтерські документи, розіслані по відповідним бібліотекам запрошення з вимогою  вивезти книги і прозвітуватися перед ДУ «Український інститут книги». 

Погода внесла свої корективи. На даний час із загального числа одержувачів книг 25 вивезено тільки 17 бібліотеками. На процес вивезення бібліотека не впливає, так як влада на місцях самостійно вирішує ці питання.

PS. Щодо висунутих Вами претензій повідомляємо, що в чинному законодавстві України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» не вказано, що обласні бібліотеки для дітей виконують функції обласних бібліотечних колекторів. Ці функції є додатковим навантаженням на КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», що не прописані в Постанові 745 і наказі  № 900 Мінкультури України. Працівникам бібліотеки нараховується зарплата за кількість книговидач і за обслуговування  кількості читачів. Вважаємо, що  Ваші терміни і вимоги треба узаконити шляхом  внесення змін до нормативно-правових Актів, що  виникають із змісту Законів України «Про бібліотеки і бібліотечну справу».

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» інформує про надходження нових книг за Програмою поповнення бібліотечних фондів 2020 в соцмережах: http://child-library.kiev.ua/index.php/bibliotechni-budni/3292-510-novikh-knig-za-derzhavnoyu-programoyu-popovnennya-bibliotechnikh-fondiv-2020-roku; https://www.facebook.com/ChildlibraryKievUa

Гугл-форма за посиланням: http://dx.ua/OE49I, була Нами заповнена і відправлена 02.02.2021 р. та повторно 03.02.2021 р.

 

З повагою

Директор КЗ КОР «Київська 

обласна бібліотека для дітей»                                                                                                                    Микола Зніщенко