Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Викладка-спомин «Пам'яті Героїв Небесної Сотні»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», у відділі обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, оформлено книжкову викладку-спомин «Пам'яті Героїв Небесної Сотні». З метою гідного вшанування героїв, спеціалісти бібліотеки підготували мультимедійну презентацію «Небесна Сотня: ціна свободи», яка буде представлена до уваги читачам з 17 по 20 лютого 2021 року, та видано бібліографічний покажчик «Герої Небесної Сотні Київщини».

11 лютого 2015 року, Указом Президента України №69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам'ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який  відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня на Майдані відбулося прощання із загиблими, яких в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».  

Запрошуємо користувачів бібліотеки переглянути на сторінках сайту у розділі «Видання бібліотеки» 2019 року  інформацію про загиблих Героїв Небесної Сотні з Київської області в довідковому виданні «Герої Небесної Сотні Київщини». Авторський колектив цього довідково-бібліографічного посібника Віра Сітько та Людмила Соляник зробили все можливе, щоб зберегти в пам'яті нащадків-дітей подвиг наших земляків з Київської області, загиблих від злочинців-посіпак Януковича. 

Слава Україні! Героям слава!