Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ!

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ!

 

Святий Миколаю,     

Прийди до нас з раю,

Принеси нам дари

Кожному до пари.

Цукерки смачненькі,

Булочки пухкенькі,

Книжечок багато

Читати у свято.

                                                                Марійка Підгірянка

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує чудово провести День святого Миколая  разом цікавими книгами з добірки «Миколайчик іде, подарунки всім несе». Як написати листа святому Миколаю, як можна заслужити подарунок в цей день, який вірш подарувати друзям до свята, як зробити подарунок своїми руками - відповіді на ці запитання можна отримати, якщо почитати запропоновані книги.

В Українi немає іншого такого святого, якого б так любив та шанував наш народ. Святого Миколая називають «другим, після Бога, заступником на землі». Шанують Святого Миколая як мудрого покровителя й наставника, який завжди допомагає всім добрим людям. Свято Миколая прийшло до України 1088 року за часів князя Всеволода Ярославовича. На честь святого княгиня Ольга побудувала один з перших храмів Київської Русі в середині IX століття – над могилою Аскольда в Києві. Найдавнішу збережену українську ікону святого Миколая датують початком XIV століття.

В Україні з давніх часів день Святого Миколая відзначали весело, адже це прелюдія до Різдва. З особливим нетерпінням його чекають всі, бо Свято Миколая пов’язане з подарунками та гарним настроєм. Цей день повертає всіх, насамперед, до дитинства тому, що в Україні Святого Миколая здавна вважають опікуном дітей. Вважається, що Миколай Чудотворець уночі тихенько підкладає подарунки добрим і слухняним діткам, а тим, хто погано себе поводив, кладе каміння або різочку. Тому дітлахи вірять у дива й особливо чекають цього свята, намагаючись не вередувати і гарно поводитися, аби сподобатися святому Миколаю.

День Святого Миколая - це і свято добротворення, щедрості,  душевної теплоти та безкорисливої допомоги  нужденним. Тому хай серце кожного, не тільки в День Святого Миколая, а  завжди буде відкритим для добрих справ та милосердя. Творіть чудеса для інших і чудо обов’язково станеться і з кожним!

 

Зі святом святого Миколая Чудотворця!

Надії всім! Віри в себе та у людей! Душевного спокою та щирої радості!