Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

 

 Зродились ми великої години,

З пожеж війни і полум’я вогнів.

Плекав нас біль за долю України,

Зростив нас гнів і лють на ворогів.

Ми йдемо в бій переможним ходом,

Тверді, міцні, незламні, мов граніт,

Бо плач не дав нікому ще свободи,

Хто борець, той здобуває світ.

Олесь Бабій 

Із Маршу нової української армії

 

Щороку 6 грудня відзначається ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ – свято,  тих, хто обрав відповідальну професію військового і для кого, захищати  Батьківщину – стало справою всього життя. Це свято сильних і мужніх, самовідданих і хоробрих воїнів-захисників рідної землі. Адже в усі часи боронити рідну землю та забезпечувати мирне життя було покликанням та священним обов'язком лише справжніх чоловіків і мужніх жінок.

На Збройні сили України  покладена місія – захист незалежності та територіальної цілісності країни. За плечима українських воїнів славні історичні традиції предків, великі звитяги козацтва та батьків і дідів.  Офіційна історія сучасного українського війська досить невелика, але справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у війнах та конфліктах від Київської Русі і до теперішнього часу. Сьогодні в Збройних силах України служить 250 тисяч захисників. Серед них – 57 тисяч жінок! Відповідно рейтингу Global Firepower Index-2019, Збройні сили України за своєю боєздатністю посідають 29-те місце серед 136 країн світу.  Збройні сили України  –  національна гордість.

У цей день народ України схиляє голови перед пам'яттю воїнів, які віддали своє життя за благословенну українську землю. Вічна їм слава!

Глибока шана всім, хто мужньо несе військову службу на Сході країни, за відданість, незламну силу волі та безстрашність.

У день Збройних сил України колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» щиро вітає славних воїнів та бажає їм швидкого повернення до своїх родин з перемогою, міцного здоров'я, сили духу, впевненості та надійних тилів. Нехай Господь береже їх від ворожих куль і дарує мир, добро та достаток їм та їхнім родинам!

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує книги із фондів бібліотеки про: історію, традиції та символіку Збройних сил України;  солдат і офіцерів Збройних сил, які стали гордістю армії і країни; військові дії, в яких беруть участь українські військовослужбовці. Для пошуку книг можна користуватися електронним каталогом бібліотеки.