Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Дня Гідності і Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада, а в 2020 році проходить під загальним гаслом «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ», з 19 по 24 листопада розгорнуто активний перегляд інформаційної виставки літописів очевидців подій, фотоальбомів, романів, оповідань, нарисів, присвячених подіям в Україні початку ХХІ століття та підготовлено відео-ролик «Ода до радості», презентація яких відбулася напередодні Дня Гідності і Свободи, 20 листопада 2020 року. 

Колектив Бібліотеки віддав шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору і з болем і сльозами на очах згадали та вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні. 

Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви, кинула виклик диктату, подвійним стандартам, корупції, сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі.

Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013-лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства.

На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни самосвідомості української нації.

Відзначення Дня Гідності та Свободи у КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбулося з дотриманням усіх протиепідемічних норм та заходів, на високій патріотичній ноті, в дусі національної ідеї.

Слава Україні! Народові слава!