Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з Днем української писемності та мови

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає з Днем української писемності та мови

 

Ну що б, здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого,

А серце б’ється – ожива,

Як їх почуєш!.. Знать од Бога.

І голос той, і ті слова…  

Тарас Шевченко 

 

     9 листопада щорічно відзначається День української писемності та мови, який   встановлений Указом Президента України 6 листопада 1997 року «на підтримку ініціативи громадських організацій… в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

 

     З покоління в покоління український народ оберігав і витворював свою мову, витворивши її, в одну з найбагатших мов слов’янства. Понад  триста тисяч пісень виспівали українці своєю мовою, серед яких, пісенні шедеври незрівнянної  краси. Українська мова,  визнана - як одна з наймилозвучніших мов світу. Українською написані невмирущі твори: Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Івана Карпенка-Карого, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, Олеся  Гончара, Павла Загребельного, Лiни Костенко та Миколи Вiнграновського та чудові твори сучасної україніки.

 

     День української писемності та мови об`єднує в одну велику родину своїх шанувальників  в усіх куточках України та світу. Щороку саме в цей День всі бажаючі пишуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності та стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Радіодиктант -2020  традиційно відбудеться 9 листопада і розпочнеться о 9:00, а сам текст буде диктуватися о 9:15-9:30. 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує взяти участь в радіо-диктанті та переглянути книжкову викладку літератури із фондів бібліотеки  до Дня української писемності та мови..

 

Пиши УКРАЇНСЬКОЮ! Розмовляй УКРАЇНСЬКОЮ!

Читай УКРАЇНСЬКОЮ! Пишайся УКРАЇНСЬКОЮ!