Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» свято до Дня української писемності та мови, Дня Нестора -літописця

 

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 5 листопада 2020 року відбулося справжнє свято до Дня української писемності та мови, Дня Нестора -літописця. Це була чудова лекція-спектакль від Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника «Куди прямуєш, Русь свята…»

 В головних ролях: Анатолій Горовий, письменник, поет, художник, мистецтвознавець, педагог, голова секретаріату «Українського клубу» – Нестор - літописець, та Олег Топилко, начальник відділу соціокультурної роботи Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника – Сильвестр.

 Наскрізною темою лекції-спектаклю була тема державності, важливості рідної мови в управлінні країною.

 Неможливо передати той потужний вплив на піднесення національного духу присутніх від цієї лекції-спектаклю. Неперевершена гра акторів, з демонстрацією талановито підібраного відеоряду, де проходили кадри, що відтворювали життя Русі-України часів Нестора - літописця, та кадри захисту незалежності України на майдані в Києві в 2013-14 роках, викликала у всіх працівників бібліотеки щирий, сердечний відгук. Серця акторів і глядачів билися в унісон: за незалежну Україну, за єдність, за державність, за українську мову, за щастя народу! Всі застигли в молитві за Україну і за тих, хто віддав своє життя за її незалежність.

  Анатолій Горовий, як художник, зробив бібліотеці неоціненний дар- два портрети : Св. Іларіона та Нестора - літописця, за що колектив та читачі йому щиро вдячні.

 Директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Микола Зніщенко, дякуючи від імені колективу Анатолію Горовому та Олегу Топилко за чудовий спектакль, подарував книги, що були підготовлені про бібліотеку до її 110-річчя, яке відзначалося в 2019 році.

 Відеозапис лекції-спектаклю, що люб’язно був наданий бібліотеці авторами проекту, буде розміщено на сайті бібліотеки, про що буде повідомлено пізніше.

 Велика шана, подяка і хвала людям, які роблять таку світлу, подвижницьку, духовну справу!

Слава Україні! Героям слава!