Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Тиждень медіа та інформаційної грамотності

 

Тиждень медіа та інформаційної грамотності

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

З 24 по 31 жовтня весь світ відзначав тиждень медіа та інформаційної грамотності, в рамках якого проходили  різні заходи. 

 Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та Республіка Корея, відбувався за темою: «ResistingDisinfodemic: MIL foreveryone, byeveryone» - «Протидія дезінфодемії: медійна та інформаційна грамотність кожного і для всіх».

В Баришівській центральній бібліотеці для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради в рамках тижня  відкрита інформаційна виставка «Медіаграмотність в кожну громаду» та проведені інформаційні години «Інформаційна та медійна грамотність для сучасної людини» та «Безпечний Інтернет».

Сьогодні людство живе у величезному інформаційному потоці, щодня або щогодини на людину обрушується шквал інформації. Хочемо ми цього чи ні але інформація впливає на наш світогляд на нашу поведінку. Точно так само як ми з Вами вибірково ставимося до вибору продуктів харчування, одягу, побутової техніки не менше вибірково ми маємо ставитися до тих джерел інформації, якими ми користуємося, тобто до свого медіаспоживання. Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ви шукаєте, вибрати те, що вам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація.

Лавріненко Н.І.

зав. методично-бібліографічним відділом Баришівської ЦБС