Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Коли осінь за вікном і хочеться зігріти душу — можна взяти до рук гарну книгу

 

Коли осінь за вікном і хочеться зігріти душу — можна взяти до рук гарну книгу. З книжкою восени не лише цікаво та не сумно, а й тепло, бо з нею можна бути, де завгодно – навіть подорожувати в інші світи.

 

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" пропонує книги, що стали бестселерами № 1 за версією «New York Times» і, які є у фонді бібліотеки.

 

Роман «Американські боги» видатного англійського письменника-фантаста

Ніла Ґеймана, автора багатьох книжок, визнаних бестселерами — відразу став класикою. За сюжетом роману божества різних міфологій живуть поруч з людьми і навіть поступово освоюють людські професії. Але люди перестають в них вірити, вважаючи за краще нових богів: Інтернет, техніку, телебачення, кредитні картки. Головний герой роману Тінь — людина зминулим. Але тепер єдине, чого він хоче — це жити тихим і спокійним життям зі своєю дружиною Лаурою в стороні від проблем, але він не дізнається про її загибель в автокатастрофі…

Вислів з роману

«Місто без книгарні і не місто зовсім, якщо хочете знати мою думку. Воно скільки завгодно може називати себе містом, але, якщо в ньому нема книгарні, воно само знає, що жодної живої душі йому не обдурити.»

 

Збірка оповідань Ніла Ґеймана «Обережно, тригери» запрошує читача зануритись в нову фантастичну

дійсність.Піднімаючи завісу уявної реальності, письменник оголює найтемніші куточки людської душі. Книга не залише байдужим, а розум отримає привід для нових роздумів.

Окрасою збірки стала історія «Чорний пес» — сиквел до культового роману «Американські боги».

 

Книга «Брати Райти», написана Лауреатом Пулітцерівської премії, володарем Національної книжкової премії США Девідом Маккалоу, розповідає дивовижну історію про період, коли людство мріяло підкорити небо. В США та Європі витрачалися шалені ресурси на створення літаючої машини з двигуном, а в той же час, в штаті Огайо, двоє братів за власні невеликі кошти сконструювали та випробували перший в світі літак.

Відгук

«Історія позачасового значення, викладена надзвичайно майстерно, з

відчуттям рідкісного співпереживання. Докладна розповідь про те, що можна

вважати найбільш вражаючим подвигом людства...».

Деніел Окрент, The New York Times Book Review

 

Роман "Амстердам" став переможцем Букерівської премії та однією з найбільш обговорюваних книжок у Європі. А журнал "The Times" включив Ієна Мак'юена до списку п'ятдесятьох найвидатніших британських письменників.

Одного холодного лютневого дня двоє старих друзів зустрічаються на околиці Лондона в крематорії, щоб провести в останню путь Моллі Лейн. І Клайв, і Вернон обидва були колись її коханцями, й після похорону вони укладають угоду, яка призведе до геть непередбачуваних наслідків. Дружба їхня зазнає серйозного випробування, і кожному з них доведеться ухвалювати фатальне рішення. Це гостра й сучасна повчальна притча, замаскована під трагікомедію.

 

Роман Ієна Мак'юена «Спокута» — це історія про те, як помилкове звинувачення може скалічити кілька життів. Він змушує задуматися про те, як часто необдумані дії можуть мати жахливі наслідки, що супроводжуються муками совісті. Це книжка про кохання, про втрату, війну, розкаяння.

Можливо, в цьому списку знайдеться щось цікаве для кожного.

 

Не знаєш, що робити — йди до бібліотеки.

                                           Джоан Роулинг «Гаррі Поттер і таємна кімната»