Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Моя країна – Україна

 Незалежність. Для українців – це особливе слово, адже немає у світі більш волелюбного, впертого і водночас терплячого народу, що так довго і так тяжко йшов би до омріяного статусу. 

 День Незалежності України – одне з визначних національних свят нашої держави. Безумовно любов до рідної країни живе у серцях кожного українця. Цього року Україна відзначає 29 - річницю своєї Незалежності. 

З нагоди свята в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку «Моя країна - Україна!» . Матеріали книжкової виставки знайомлять користувачів  з символами держави, історичними фактами, традиціями українців, видатними діячами , з людьми які створили нашу історію. Яскраві за оформленням та цікаві за змістом книги останніх років видання розкривають перед читачем історію нашого народу  з періоду подій минулого до наших днів. 

Міні - парад патріотичних ідей «Я люблю Україну, тому я…» відбувся 21, 22 серпня. Дітям  пропонували долучитися до ідейної мапи країни та надати пропозиції, що конкретно кожен може зробити для України. Вони  дружно пропонували свої варіанти: вивчати, читати та  говорити українською мовою, піклуватися про навколишнє середовище,   гарно навчатися,  слухатися батьків та готувати для них подарунки, а Цюпа Богдан написав «Я люблюУкраїну, тому я –українець»… Кожен висловив думку і свою мрію.

Ми всі творимо образ незалежної України, всі причетні до того, якою вона є, якою буде та якою її сприймає світ !

З Днем народження, Україно!

                                                          Вишнівська міська бібліотека для дітей