Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Цікавеньке для підлітків

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» продовжує знайомити своїх читачів з новинками на поличках відділів обслуговування. 

Є дещо цікавеньке для підлітків, які полюбляють фентезі, романтичну та пригодницьку прозу, а також цікавляться психологією, генетикою, фізикою та астрономією.

 

Старшокласниця Лів Зільбер переїздить до Лондона і потрапляє у вихор дивовижних подій. Удень на неї чекають нова родина та престижна школа з компанією найкрутезніших старшокласників. А вночі Лів блукає довжелезним коридором із незліченною кількістю дверей. Двері ті незвичайні — то вхід у чужі сновидіння. Адже Лів володіє рідкісним даром — керувати своїми снами та потрапляти в чужі, від наймиліших солоденьких видінь до страхітливих жахіть. І де ж найцікавіше, як не у снах красунчика, що так сподобався Лів?.. Зацікавились? Тоді мерщій до бібліотеки за трилогією німецької письменниці Керстін Гір «Зільбер».

 

Цикл романів «Часодії» сучасної української письменниці Наталі Щерби познайомить зі звичайною дівчинкою-підлітком Василиною, яка несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи ще не бачила, — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Він забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи... могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ?

 

У книзі «Правда із присмаком кави» Крістіни Міхельс розповідається захоплива, романтична й водночас серйозна історія про юну дівчину Рінні. Говорити тільки правду — за таким принципом вона живе й через це набуває собі як друзів, так і ворогів. Та раптом Рінні опиняється в ситуації, коли змушена постійно брехати. Як зізнатися коханому, що вона стала причиною його нещастя? Чи все-все має знати найліпша подруга (і чи справді вона найліпша)? Як переступити через страх, аби висловити все, що накипіло? Адже найрідніші люди заслуговують на те, щоб знати правду, навіть якщо вона гірчить, наче кавове зерня…

 

У книзі «Аутсайдери» американської письменниці Сьюзен Елоізи Хінтон події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Підлітки із західних та східних кварталів, дві ворожі ватаги, уже давно ведуть війну, і йдеться не про дрібні хлопчачі конфлікти. Бідні діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали лише один спосіб вирішити проблему — бійка. І от однієї страшної ночі їхнє життя змінилося назавжди…

 

Ми оточені неймовірними історіями успіху. Друзі та подружки розповідають про «Вона так багато працювала — і у неї вийшло» або «Йому пощастило — і він став мільйонером». Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Що ж стоїть за цими історіями? Джессіка Бекол провела 25 інтерв’ю для книжки «Право на помилку». Видатні та успішні жінки зізнаються, що саме їхні власні помилки та правильні висновки дозволили їм стати тими, ким вони є зараз. Розповіді про складні рішення, серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди, а також безліч практичних порад — усе це допоможе молодим дівчатам не боятися робити помилки і йти вперед.

 

Книга Шона Кові «Сім звичок високоефективних підлітків» вже стала для мільйонів підлітків школою самоповаги та успіху. Це покроковий путівник, який допоможе дійти з того місця, де ти є зараз, туди, де хочеш опинитися у майбутньому. Цілі, мрії, плани — усе це здійсненне та досяжне, просто потрібно знати, що допоможе правильно рухатися обраним шляхом.

 

Відповідь на питання: чи знаєш ти, що всі ми, живі істоти, маємо спільну клітинну мову, але що робить нас такими різними? знайдеться у книжці Майнера Франсіска Хав'єра Соберона та Берґни Моніки «Однакові чи різні? Геноміка».

 

Для тих, кого цікавить фізика та астрономія, від сучасних українських науковців — Сергія та Олексія Парновських — цікавий екскурс «Як влаштовано Всесвіт. Вступ до сучасної космології» у складний світ науки та відповіді на популярні запитання: про «темний бік» нашого Всесвіту, темну енергію, темну матерію та чорні діри, де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові?