Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує інформацію до Міжнародного дня танцю.

Щороку 29 квітня весь танцюючий світ - театри опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти, відзначають Міжнародний день танцю (International Dance Day). Це свято почали відзначати з 1982 року за ініціативою Міжнародної ради танцю (International Dance Council, CID) ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра (Jean-Georges Noverre), реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». Жан Жорж Новерра - французький балетмейстер, учень балетмейстера Л. Дюпре. Виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні. Новерра розробив принципи героїчного балету та балету-трагедії.

За задумом засновників, головна ідея цього свята - об'єднання всіх напрямків танцю, як єдиної форми мистецтва, а сам День танцю - це привід для її вшанування, а ще - її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні межі, можливості об'єднувати людей в ім'я дружби і миру, дозволяючи їм говорити однією мовою - мовою танцю.

Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець - невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів, режисерів театру і кіно. Люди, які займаються танцями, відрізняються, як правило, цілеспрямованістю і у них хороше здоров’я. Навіть медичні експерименти показали, що у тих жінок, які перенесли операцію з видалення злоякісної пухлини, при додаванні до звичайної післяопераційної терапії, танцювальних занять, одужання проходило набагато швидше.

Цього дня прийнято танцювати й поширювати знання про ритмічні рухи як мову почуттів. Народна мудрість каже: танцюрист - це не той, хто робить рухи під музику, у справжнього танцюриста танцює душа!

Канал ІА ZIK пропонує тест про світ танцювального мистецтва, який можна пройти за посиланням https://zik.ua/news/2019/04/29/test_tantsyuymo_u_vsesvitniy_den_tantsyu_1561337

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» має у своїх фондах багато цікавої літератури даної тематики, з якою можна ознайомитися одразу після карантину. Танцюймо, і будьмо здорові!