Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. Зніщенко) підготувала та провела свято  до Міжнародного дня рідної мови для читачів молодшого та середнього шкільного віку, в якому взяли участь читачі-учні ЗОШ №128 та ЗОШ №182 Дніпровського району м. Києва (класні керівники: Оксана Веденєєва, Ірина Кобченко). На заході була присутня група слухачів (шкільні бібліотекарі) профудосконалення Інституту педагогічної післядипломної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка (куратор: канд. пед. наук, доцент Оксана Матвійчук).

На свято були запрошені і взяли в ньому активну участь: Ірина Бойко – головний редактор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка»Борис Пономаренко – український письменник, член Національної спілки письменників України, громадський діяч, Петро Засенко – український письменник, перекладач, член Національної спілки письменників України, лауреат премії ім. А. Малишка, заслужений працівник культури України, Павло Браницький – поет-пісняр, активний громадський діяч. Почалося свято презентацією відеосюжету «Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття». А далі було творче та інтелектуальне спілкування гостей свята з читачами: гості ділилися цікавою інформацією, а читачі демонстрували свою обізнаність в різних питаннях мови та народознавства; читали вірші українських класиків. Виступ Павла Браницького  перетворився на театралізовану виставу, по завіршованій ним українською мовою, однієї з казок Г.-Х. Андерсена і заспівали на цю ж тему пісню.

Ірина Бойко подарувала бібліотеці від родини відомого українського дитячого поета Грицька Бойка, членом якої вона є, та від видавницта «Веселка» чудові книжки. Збірки своїх творів останніх років, а це – проза, поезія, пісні, – подарував бібліотеці і Борис Пономаренко

Борисом Пономаренком була вручена колективу бібліотеки Подяка Київської організації Національної спілки письменників України за співпрацю, популяризацію сучасної літератури для дітей, проведення важливих культурно просвітницьких заходів. Подяка підписана Головою КО НСПУ Марією Морозенко.

По закінченні свята відбувся, за філіжанкою кави, своєрідний «круглий стіл» за участю бібліотечних працівників, письменників-поетів та видавців. Обговорювались актуальні питання читання, книговидання, просування книг до читача, важливої ролі бібліотек та спільної співпраці.

Свято пройшло плідно, творчо та весело. 

Читачі та колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» щиро вдячні вельмишановним гостям за подарунки, а головне – за подарований час, увагу і тепло своїх сердець.