Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Довідкове видання «Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО/ООС Київської області присвячується» в серії «Захисники України. ХХІ сторіччя».

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» ( генеральний директор: М. Зніщенко), як обласний науково-методичний, координаційно-консультативний, інформаційний центр з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області, підготував та пропонує увазі довідкове видання «Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО/ООС Київської області присвячується» в серії «Захисники України. ХХІ сторіччя»

Видання укладено на основі 12-ти випусків, раніше оприлюднених на нашому сайті, одноімених біобібліорафічних покажчиків. Матеріали, розміщені в покажчиках, доповнені, доопрацьовані, уточнені, до них долучено інформацію про загиблих нагороджених воїнів АТО/ООС Київщини за 2018-2019 рр.

Первісні матеріали були надані районними, міськими центральними бібліотеками для дорослих Київської області. В цих бібліотеках створені картотеки, системи інфокейсів про всіх воїнів АТО/ООС їх району, міста і живих, і загиблих, і нагороджених, і ненагороджених. З воїнами АТО/ООС бібліотеки проводять зустрічі, запрошують на зустрічі рідних і близьких загиблих захисників України. Людність Київщини, як і весь народ України, вдячні їм всім за захист державності і незалежності нашої країни. Шана до них і пам’ять про них будуть свято зберігатися в серцях сучасників і нащадків.

З цією метою і укладено довідкове видання «Горить свіча… Уста за них в молитві», присвячене воїнам АТО/ООС Київщини, які геройськи загинули на захисті вітчизни на Сході України і, посмертно, удостоєні державних і військових нагород.

Планується друкований випуск даного видання видавництвом «Ліра К» за фінансування управління культури, національностей та реігій Київської обласної державної адміністації.

Видання, крім головної сторінки, буде розміщено за посиланням «Видання бібліотеки» 2020р.

Герої не вмирають! Героям слава! Слава Україні!