Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Нам 110 років. Бібліотека зустрічає друзів»

23 грудня 2019  року КЗ КОР «Київська облачна бібліотека для дітей»  (генеральний директор: М. Зніщенко) провела чергове (неофеційне) свято з нагоди 110-річного ювілею  з дня заснування бібліотеки (17 серпня 1909 року). Формою першого відзначення була ювілейна презентація в серпні цього року на сайті нашої бібліотеки книги М. Зніщенка, яка є навчальним посібником для гуманітарних вишів, «Педагогічні аспекти в бібліотечній діяльності Д. Ю. Доброї» (Київ, 1999 р.). Тепер було проведено свято «Нам 110 років. Бібліотека зустрічає друзів», яке дирекція і колектив бібліотеки за власної ініціативи влаштували для працівників, які в різні часи  працювали в ній і зробили вагомий професійний внесок в її розвиток. Свято пройшло цікаво креативно, в теплій і радісній атмосфері. В заході взяла участь (неофіційно) головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Наталія Остапенко. Гостям свята (колишнім працівникам) були подаровані: книга М. П. Зніщенка «Педагогічні аспекти  в бібліотечній діяльності Д. Ю. Доброї» та, підготовлений бібліотекою, бібліографічний покажчик «Київська обласна бібліотека для дітей: бібліографічний літопис до 110-річного ювілею», виданий видавництвом «ЛіраК».

А гості подарували бібліотеці чудовий торт у формі Книги.

Дирекція, колектив, читачі бібліотеки, громадськість Київщини та України сподіваються і чекають на офіційне урочисте свято під керівництвом, патронатом та за активної участі керівників Київської області і очільників Управління культури, національностей та релігій, за участі партнерів бібліотеки, творчої інтелігенції Київської області та України, широких кіл громадськості.

Нагадуємо, що КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» заснована 17 серпня 1909 року потомственною почесною громадянкою м. Києва Дорою Доброю і є першою спеціалізованою бібліотекою для дітей в м. Києві, Україні та Європі, перлиною, духовною інституцією, історично-культурним надбанням народу, яким може пишатися країна і Київська область та м. Київ, зокрема.

Дякуємо всім, хто нас вітає з ювілеєм!