Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка творчих робіт митців Київщини

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор: М. П. Зніщенко), як науково-методичний, координаційно-консультативний, інформаційний центр з питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської області, в своїй хол-галереї постійно організовує вистави творчих робіт читачів бібліотек та митців Київщини.

6 червня 2019 року відбулася Презентація виставок "Дорогою щастя" та "Ірпінь мовою графіки" молодої художниці з м. Ірпінь Київської області Євгенії Харгрі.

Відкрив урочисту Презентацію генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України, Віце-президент ГО " Українська асоціація працівників бібліотек для дітей" - М. П. Зніщенко.

Картини Євгенії несуть у собі заряд сильних контрастних емоцій, налаштувань на роздуми. Вона творець лаконічних і, в той же час, динамічних картин, виконаних в аторській техніці. Після базової художньої освіти в Гадячі (Полтавщина) та вищої - у Києві, активно подорожувала зарубіжжям, опановуючи знання від іноземних майстрів.

У вересні 2015 року в м. Ірпінь Євгенія, разом з своїм чоловіком Юрієм Голобенком, створила Художню школу академічного рисунку і живопису "Irpen Art School", яка через два роки отримала статус освітнього Арт-центру Ірпіня і Приірпіння в Київській області.

Художниця працює в різних жанрах. За допомогою олійних, акрилових фарб, сепії, вугілля, пастелі, чорнил створює різноманітні тематично-сюжетні композиції, унікальні твори, анологів яким немає у світі.

Картини Євгенії Харгрі стали окрасою багатьох приватних колекцій в Іспанії, Німеччині, США, Великобританії, Нідерландах і, звичайно ж , в Україні.

В Презентації взяли участь керівники та провідні спеціалісти районних, міських та ОТГ централізованих бібліотечних мереж Київської області, працівники та читачі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», мешканці і творча інтелігенція м. Києва та м. Ірпінь.

 Привітати Євгенію Харгрі прийшли відомі в мистецьких колах  та громадській спільноті Київщини і України особистості, це, в першу чергу, її чоловік - Юрій Голубенко; Йосип Осташинський - заслужений художник України, Лауреат Міжнародного академічного рейтингу "Золота фортуна", Лауреат Міжнародних премій ВЕК та "Філантроп", член Національної спілки художників України та низки благодійних фондів; Станіслав Бушак - художник, член Національних спілок України художників, журналістів, геологів, який сказав чудові слова про Євгенію та провів короткий огляд її картин для присутніх; Анатолій Зборовський - директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею;  Марина Бородуля - художник-монументаліст, дизайнер, власник бренду BorodulaArt, суспільний діяч; Марина Ткаченко - дизайнер з одягу і аксесуарів, стиліст; подружжя Крохмальних, Сергій та Лариса, з дітьми - друзі, а Сергій ще й керівник Євгенії з її особистих фізично-оздоровчих програм. Всі вони висловлювали почуття захоплення її творчістю і її чеснотами як людини і творчої особистості, підкреслювали її креативність і оригінальність.

Всі учасники Презентації були під великим враженням картин з незвичайними (і звичайними, близькими) сюжетами художниці, авторським стилем, що має назву Харгріанство, і висловлювали їй свої слова подяки і бажали не тільки творчих успіхів, а й світової слави.

Виставки художниці з м. Ірпінь Київської області Євгенії Харгрі експонуються в хол-галереї та у відділі мистецтв КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (м. Київ, Русанівська набережна,12; тел.: 295-09-61). Їх можна відвідати та залишити свій відгук в "Книзі відгуків" автора з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 17.00 (п'ятниця - до 16. 00) протягом червня-липня 2019 року.

Мистецтво - це відбиток Життя і Духу у Просторі і Часі!