Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Герої не вмирають!

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні та 5-ої річниці вшанування пам’яті про них, підготовлено цикл заходів «Герої не вмирають!», серед яких: презентація мультимедійної книги «Небесна Сотня» та виставка-інсталяція «Герої Київщини – Герої Небесної Сотні!» в хол-галереї бібліотеки. Протягом дня на великому екрані демонструватиметься хроніка подій Майдану та фото Героїв Небесної Сотні, як складова загальної панорами-інсталяції.

В панорамі-інсталяції розміщено фотографії Героїв Небесної Сотні в м. Києва і Київської області.

Під час заходів читачі бібліотеки зможуть вшанували пам'ять всіх загиблих на Майдані та, зокрема, мешканців м. Києва та Київської області, запалити свічки та заспівати пісню-гімн Майдану «Пливе кача»

О 12 годині 30 хвилин  читачі та колектив КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» зібралися біля панорами-інсталяції в хол-галереї на Урочисте поминальне слово по Героях Небесної Сотні, запалили Свічу Пам’яті. У своєму зверненні до присутніх генеральний директор, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України М. П. Зніщенко, зазначив, що Герої полягли за святу для України справу - незалежність і свободу України і, що обов’язок нині живущих, зробити все від нас залежне, щоб жертва Героїв не була марною. Всі присутні вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання і висловили думку, що справжнім пам’ятником загиблим буде зміцнення незалежнлсті, державності України, її європейський вибір.

На сайті КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» також представлено, підготовлений бібліотекою, біобібліографічний покажчик «Герої Небесної Сотні Київщини» в серії «Захисники України. ХХІ сторіччя».

Герої не вмирають!