Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«10 грудня відзначають Міжнародний день прав людини»

 

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»

    В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» і до Міжнародного дня прав людини в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» оформлено книжково - журнальну викладку: «10 грудня відзначають Міжнародний день прав людини», де представлено: загальна Декларація прав людини, Конвенція о правах дитини, матеріали про права людей, статті з періодичних видань та навчально-методичні посібники у відповідності до цієї теми. 

   Міжнародний день прав людини було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.

    Головна мета цього дня – поняття свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. 

  У Міжнародний день прав людини зазвичай згадують про безпеку в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини.

  Від 1950 року, цього дня у світі відзначають тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод, а Норвезькій Нобелівський комітет в Осло вручає 10 грудня Нобелівську нагороду миру