Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Станьте патронатними вихователями!

 Станьте патронатними вихователями!

   29-30 серпня в КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор М. П. Зніщенко), в рамках Договору про співпрацю з Київським обласним центром соціальних служб сім'ї, дітей та молоді (в. о. директора Л. Г. Калгіна), було проведено тренінг для спеціалістів районних, міських центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей та сім'ї та спеціалістів ОТГ Київської області на тему "Послуга сімейного патронату: пошук та первинний відбір кандидатів у патронатні вихователі". Тренінг провела Наталія Боровко,  заслужений тренер Міжнародного благодійного фонду "Кожній дитині".

   Патронатні вихователі – унікальна для України професія, що з'явилася в рамках соціального експерименту у 2009 році.

   Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга патронату над дитиною набуває ще більшої актуальності. 

   Послуга патронату дає дитині: безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім'ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

    Батькам дитини дає: можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз'єднанню родини.

    Послуга сімейного патронату утверджує сімейні цінності, забезпечує умови проживання в сім'ях для дітей, які через складні життєві обставини не можуть проживати у власних родинах.

   Бібліотеки Київської області - надійна підтримка соціальним службам в їх роботі з дітьми, сім'ями та молоддю, які потребують особливої уваги держави і суспільства.