Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Ялтинська вічність Степана Руданського"

 КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" продовжує цикл заходів "Кримська світлиця", який проводиться з метою соціальної адаптації громадян України, які залишили тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим (АРК).

В рамках циклу заходів пропонуємо вашій увазі викладку літератури - "Ялтинська вічність Степана Руданського". Ім'я поета посіло в українській літературі і фольклористиці визначне місце. Опинившись в Криму, поет – прекрасний знавець фольклору – мабуть, часто згадував чумацькі пісні. З давніх-давен чумаки ходили в Крим по сіль та інші товари. На основі цього матеріалу, перебуваючи під впливом драматичних творів І. Котляревського, С. Руданський написав п'єсу "Чумак". Також заслуговують уваги й історичні поеми Руданського, у яких лейтмотивом проходить протест проти поневолення України, передусім у поемах "Мазепа, гетьман український" та "Іван Скоропадський". Ці твори теж представлені на викладці.

Запрошуємо читачів-дітей, їх батьків, всіх охочих, а особливо тимчасово вимушених переселенців АР Крим, до бібліотеки ознайомитись з літературою, представленою на викладці.