Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Декларація про мир і припинення всіх війн

 14 березня 2018 року в приміщенні Київської обласної державної адміністрації  відбувся  "Круглий стіл", ініційований управлінням культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації спільно з Міжнародною миротворчою організацією "Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світу" (HWPL).     

Цей захід був приурочений Другій річниці проголошення різними релігійними конфесіями Декларації про мир і припинення всіх війн, зареєстрованої 17-19 вересня 2014 року в Сеулі.

В роботі "Круглого столу" взяли участь представники релігійних конфесій, зареєстрованих і розташованих в Київській області, та представники релігійних громад, інших громадських організацій; від Київської обласної державної адміністрації – заступник голови  Д. Ю. Назаренко, начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації  І. І. Подолянець, заступник начальника управління В. І. Томнюк, працівники обласного управління культури; начальники районних та міських відділів культури; представники  бібліотечної громадськості області – директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.  П. Зніщенко, заступник директора  Л. В. Смисловська, директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для юнацтва"  Г. Й. Сорока

Учасники "Круглого столу" жваво обговорювали  тему миру, тему залучення влади, людей різних віросповідань до боротьби за мир в Україні і в усьому світі. За результатами "Круглого столу" була  прийнята Декларація  про обопільну  роботу державних і релігійних установ Київської області в боротьбі  за досягнення миру в світі, і, зокрема, в Україні.

В свою чергу зазначимо, що  в Київській обласній бібліотеці для дітей 2 жовтня 2017 року відбувся подібний захід, проведений Управлінням культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації разом з  представниками  релігійних  конфесій Київської області, за участі дирекції та спеціалістів КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей",  бібліотечних працівників районних, міських, бібліотек Київської області на тему "Екологія навколишнього середовища – екологія душі".

Детальніше дивіться на сайті КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" матеріал від 02.10.2017 року.