Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Професійна зустріч бібліотекарів, які навчаються

21 лютого 2018 року, в Міжнародний день рідної мови, у КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" відбулася професійна зустріч працівників бібліотеки зі студентами КНУКіМ заочної форми навчання кафедри Культурології за спеціальністю "Книгознавство, бібліотеказнавство, бібліографія". Студенти та аспірантка КНУКіМ О. О. Шендрик здійснили екскурсію бібліотекою, дізналися про її історичне минуле та традиції сьогодення, познайомилися з роботою відділів обслуговування та специфікою їх роботи, поспілкувалися з працівниками бібліотеки. Тем для спілкування було багато: читання, родинне читання, підліткове читання, тематика та організація майстер-класів, літературні зустрічі .

Під час зустрічі відбувся змістовний діалог бібліотекарів, які навчаються, з директором М. П. Зніщенком, який детально розповів про діяльність Київської обласної бібліотеки для дітей як науково-методичного, координаційного, інформаційного центру для бібліотек Київської області та зробив акцент щодо функціонування бібліотек в умовах створення об`єднаних територіальних громад. Масив методико-бібліографічного ресурсу, який готують фахівці бібліотеки, представила завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи Н. В. Острікова. Методику переходу на УДК в Київській обласній бібліотеці для дітей представили завідувач відділу обслуговуваня учнів 5-9 класів Т. П. Грабко та завідувач сектору С. В. Ткач.

Професійна зустріч та спілкування були дієвими та продуктивними. Позитивна енергетика, емоції, компененції та професіоналізм бібліотекарів, які навчаються та представляють різні регіони України, ще раз довели, що всіх нас об`єднує читач, книга, слово, рідна мова.