Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Рідна країна – безпечна країна

«Рідна країна – безпечна країна»
З досвіду роботи Броварської РЦБС Київської області
(відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 64/255 від 10.05.2010 про проголошення Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2011-2020 роки)

Щоденно в ДТП на дорогах України гинуть десятки українців, і серед них, на жаль, діти. Громадський рух «Рідна країна» Миколи Томенка разом з Національною бібліотекою України для дітей створив та втілив у життя соціально-просвітницький проект «Рідна країна – безпечна країна» з метою нагадати українським школярам про дотримання правил дорожнього руху та допомогти убезпечити їхнє життя. Вісім школярів молодших класів Требухівської ЗОШ І-ІІІ ст., користувачів сільської бібліотеки, намалювали та передали до організаторів Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку свої роботи на задану тематику.

І от, нарешті, відбулось довгоочікуване вручення флайтерів (світловідбиваючих знаків) учасникам цього проекту. Завідуюча Требухівською бібліотекою-філіалом № 8 Броварської ЦБС Г.В.Лисенко та бібліотекар І категорії Н.Т.Кольцова завітали до школи, щоб в урочисто вручити нагороди дітям. Спочатку це дійство відбулось у четвертому класі. Галина Володимирівна розповіла школярам про мету проекту та вручила флайтери п’ятьом учням четвертого класу, а Надія Тимофіївна провела цікаву гру для малих пішоходів «10 основних правил поведінки безпечного руху на вулицях населених пунктів та за їх межами».

Потім схожий захід відбувся у п’ятому класі. Бібліотекарі передали флайтери трьом учням - учасникам тематичного конкурсу, та провели бліц-опитування «Що необхідно знати школярам, щоб убезпечити своє життя на дорогах?». Також бібліотечні працівники привітали учнів та вчителів з прийдешнім Новим роком, запросили до подальшої співпраці та подякували педагогам за надану можливість провести даний захід.

Г. В. Лисенко – завідувач
Требухівської бібліотеки-філії
Броварської РЦБС


P.S. КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» повідомляє, що: первинна організація Броварського району Фонду М. Томенка безпосередньо забезпечила учасників конкурсу Броварської РЦБС флайтерами. Для всіх інших читачів бібліотек Київської області – учасників даного конкурсу, Фондом М. Томенка флайтери передані через КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» і будуть роздані, згідно протоколів, по районах під час річних звітів з 03 по 19 січня 2018 року.

З повагою
М. П. Зніщенко