Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Українсько-циганський словник: діалект Середнього Подніпров’я

21 грудня 2017 року працівники КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор М. П. Зніщенко) взяли участь в урочистій презентації чудового видання: Данілкин О. Українсько-циганський словник: діалект Середнього Подніпров’я (К.: Черкаське земляцтво «Шевченків край» у м. Києві,2017. – 232с.), яка відбувалася в академічному музично-драматичному циганському театрі «Романс» (м. Київ, пр-т Перемоги, 38).

Ініціатори і безпосередні організатори цього заходу, – ГО Черкаське земляцтво «Шевченків край» у м. Києві,- у творчій і дієвій співпраці з циганським театром «Романс», зробили все, залежне від них, щоб презентація першого в Україні українсько-циганського словника та благодійний концерт видатних, відомих, заслужених українських і циганських митців, що супроводжував даний захід, став справжньою культурно-мистецькою подією в культурному житті України і її столиці Києві.

За сприяння спеціалістів управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації (начальник - І. І. Подолянець) наша бібліотека безоплатно отримала 2 примірники зазначеного видання . Під час кулуарного творчого спілкування працівникам нашої бібліотеки пощастило познайомитись з автором словника Олексієм Данілкиним і отримати від нього дарчий напис та автограф на одному з примірників. Цей примірник буде зберігатися в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» у відділі рідкісних і цінних видань. Управління культури, національностей та релігій КОДА, наша бібліотека, як головний центр для бібліотек Київщини, що обслуговують дитяче та доросле населення, всі заклади культури Київської області приділяють постійну увагу підтримці національних культур народів, що у меншості проживають на території України, захисту їх прав та поваги до них. Ми всі – народ України. Підтвердженням цього стало і це чудове свято.