Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Чорна спадщина Чорнобиля»

 

«Чорна спадщина Чорнобиля»

З досвіду роботи Броварської районної централізованої бібліотечної системи Київської області

12 грудня 2017 року на базі Требухівської загальноосвітньої школи    І-ІІІ ст. було проведено годину роздумів для першокласників «Чорна спадщина Чорнобиля», присвячену Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Бібліотекар І категорії Требухівської бібліотеки-філіалу № 8 Броварської ЦБС Кольцова Надія Тимофіївна розповіла дітям про мужність, самовідданість та високий професіоналізм земляків-ліквідаторів, які брали участь у приборканні найстрашнішого радіаційного лиха у світовій історії. 

«Ми ніколи не забудемо подвиг тих, хто став на шляху ядерної загрози, – пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, будівельників, - наголосила виступаюча. - Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров'я й життя захистив нас й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Свідомі свого обов’язку і високої відповідальності перед майбутніми поколіннями, вони ризикували собою заради нас. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя».

Тема Чорнобильської трагедії знайшла своє відображення у власних поетичних творах Надії Тимофіївни Кольцової. Після читання тематичних поезій, авторка подарувала книжечки зі своїми віршами маленьким читачам.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих Героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій. Щиро бажаємо всім ліквідаторам та їх родинам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра та злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!