Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Участь працівників Київської обласної бібліотеки для дітей у роботі творчого об’єднання дитячих письменників КО НСПУ

02 березня 2017 року бібліотечні фахівці Київської обласної бібліотеки для дітей – Ткач С. В., завідувач сектору читальної зали відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, Ткаченко П. Д., завідувач сектору, Кіслєнкова К. Ю., завідувач сектору відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи, Острікова Н. В., завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи прийняли участь в роботі творчого об’єднання дитячих письменників КО НСПУ (голова – Марія Морозенко). Захід відбувся в Будинку письменників України за участю дитячих письменників, редакторів журналів для дітей, представників Національної бібліотеки України для дітей, бібліотечних працівників ЦБС Солом’янського району м. Києва. Тема зустрічі та виступів учасників зібрання – спільні заходи бібліотек для дітей та дитячих письменників з промоції дитячого читання, взаємозв’язок дитячих письменників та бібліотекарів.

Про змістовну, дружню політику дитячих бібліотек стосовно організації заходів, спрямованих на популяризацію творчості сучасних українських письменників та залучення дітей до читання прийомами та методами бібліотечної роботи, про їх відкритість щодо співпраці з дитячими письменниками на підтримку книги та читання, розповіла Т. В. Шамаріна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів НБУ для дітей. Вона розповіла про успішну проектну діяльність НБУ для дітей та обласних бібліотек для дітей, які були і є сучасними установами, що безкоштовно надають дітям можливість долучитися до шедеврів світової літератури через читання.

Успішні бібліотечні історії щодо дружньої співпраці з дитячими письменниками має і Київська обласна бібліотека для дітей. Зустрічі з письменниками, презентації книг, автограф-сесії, майстер-класи, благодійні книжкові акції та багато інших цікавих заходів проводять висококласні бібліотекарі Київської обласної бібліотеки для дітей. Інформація про ці та багато інших цікавих заходів представлена на сайті бібліотеки та в соціальній мережі Фейсбук. Робота в цьому напрямку в Київській обласній бібліотеці для дітей триває постійно. На черзі – Всеукраїнський тиждень дитячого читання з цікавою літературною програмою.

Зазначимо, що без фахової підтримки, яку надають бібліотечні працівники спеціалізованих бібліотек для дітей в Україні, доступ до нових видань, до джерел інформації, до нових імен сучасних українських письменників, залучення дітей до книги та читання був би обмеженим і недостатньо ефективним, а суспільство отримувало б інфантильне, малоосвічене громадянське суспільство.