Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка "Вивчати німецьку – цікаво і сучасно"


Німецька мова належить до групи германських мов та є найпоширенішою в Європі (нею спілкуються між собою майже 100 мільйонів європейців). Щороку на книжковому ринку Німеччини з’являється понад 60 000 нових творів. Для тих, хто цікавиться перлинами світової літератури, зокрема і німецької – наша виставка.

Ще видатний німецький класик Й. В. Гете сказав: «Той, кому чужі іноземні мови – нічого не розуміє у власній». То ж розпочнемо подорож виставкою.



«Мовні скарби німецького народу» присвячений фольклору: казки, прислів’я, вірші, пісні та ін., які дбайливо збирали та вносили в них літературні правки німецькі письменники, зокрема брати Грім, Гауф та ін.. Ці твори представлені на виставці як у перекладі українською мовою, так і мовою оригіналу.

«Калейдоскоп дитячих мрійників» знайомить читачів з найцікавішими виданнями дитячих книжок німецьких письменників таких, як: О. Гройслер, Джеймс Крюс, Е. Распе та ін.. Яскравий дизайн книг, привабливі ілюстрації привертають увагу як дітей, так і дорослих.

«Читаємо з Worterbuch і самостійно» представлено навчальною літературою, що сприяє більш якісному вивченню німецької мови: словники, посібники, підручники та ін.

«В світі мудрих думок» презентує твори класиків німецької літератури, філософів, документалістів – Ніцше, Рільке, Райнер, Дюрренматта, Стефана Цвейга та ін.

«Корифеї та зірки Німеччини» презентує літературу для сімейного читання: книги німецьких авторів – Г. Белля, Г. Гессе, Патріка Зюскінда, Е. М. Ремарка та ін.

Впродовж року цей розділ доповнить рубрика «Ювіляри 2017 року» - Теодор Гофман, Пауль Маар, Генріх Гейне, Генріх Белль.


Розробили:
зав.секторм відділу обслуговування учнів 5-9 кл.
Курбетенко Н.І.

Дизайн:
Леонтьєва О. Ю.