Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День української державності - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району

 

Матеріал подано без змін

 

День української державності 

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

15 липня 2024 року завідувач відділом обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Світлана Захарченко провела історичний екскурс «Україна від гетьмана до президента» до Дня державності України. На захід завітали працівники відділу культури, молодь, діти.

Світлана розповіла про тернистий шлях української державності. День української державності, що відзначається щороку в День хрещення Київської Русі - України, а цього року, у зв'язку з календарною реформою, вперше 15 липня.

«Ми згадуємо шлях, який пройшла Україна, і всіма силами зосереджуємося на битві, яку Україна повинна виграти. Ця битва – заради нашої незалежності. Заради того, щоб цю незалежність могли успадкувати наступні покоління. Успадкувати, а не виборювати. Щоб ми їм дали гордість за Україну, а не її біль. І щоби жодні «путіни» більше не сміли приносити сюди  руїни та страждання», – відзначив Володимир Зеленський.

Присутніх зацікавив майстер-клас по виготовленню патріотичних браслетів, який провела Світлана Захарченко. Всі учасники познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою та поринули в творчу атмосферу і створили яскраві жовто-блакитні браслети. Цей браслет стане не тільки стильною окрасою, а й символом любові до України.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко