Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інформація про виїзд дирекції КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" до бібліотек Кагарлицького регіону продовжується...

Дирекція КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М. П. Зніщенко), згідно плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації на 2018 рік, 21-22 червня 2018 року здійснила виїзд в бібліотеки Кагарлицького району, про що на нашому сайті ми вже подали декілька інформацій.

Під час обстеження та вивчення діяльності бібліотек м. Кагарлик (для дорослих - завідувач: Н. Г. Малєєва та для дітей - завідувач: Н. М. Торохтій) постійно був присутній та брав участь в обговоренні нагальних питань директор Кагарлицького міського центру культури і дозвілля Климак Анатолій Олександрович - талановита особистість, здібний керівник, професіонал високого рівня у своїй справі, який десятиліттями опікувався бібліотеками м. Кагарлик, і навіть, після підпорядкування цих бібліотек з січня 2015 року Кагарлицькій районній державній адміністрації, її районному відділу культури, національностей, релігій та туризму, постійно опікується цими бібліотеками, бо разом з керівниками міста розуміє, що бібліотеки працюють на місцеву громаду, в першу чергу, а вже потім - як база для методичної і практичної допомоги бібліотекам Кагарлицького району.

Взагалі, багатьом керівникам державних органів влади треба запозичити досвід міського і районного керівництва Кагарлицького регіону, як спільно утримувати бібліотеки різних форм підпорядкування, але які працюють в інтересах і міста, і району, на користь всього регіону.

Як уже зазначалося, в бібліотеках м. Кагарлик, вже після їх підпорядкування Кагарлицькій РДА, міською адміністрацією було виділено в 2017 році кошти (48 тисяч грн.) на ремонт і облаштування санвузлів та побутових кімнат для читачів і персоналу та виділяються кошти на призи та солодкий стіл для проведення масових заходів в бібліотеці. Ще раніше за кошти міста було придбано інтерактивну дошку та все обладнання до неї, два комп'ютери тощо.

Дирекція КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" вручила Подяки та невеличкі подарунки керівникам бібліотечної галузі районного і міського рівня з побажаннями подальших професійних і творчих звершень.