Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч «Славутич спортивний: важка атлетика»

 

Матеріал подано без змін

 

Зустріч «Славутич спортивний: важка атлетика»

(З досвіду роботи Славутицького ЗБІЦ Київської області)

 

 Усі знають, яку величезну роль грає спорт для людини. Це невід'ємна частина здорового  способу життя. Спорт, за словами Джона Голсуорсі, є рятівною силою у нашому світі.

Тому не дивно, що чергова зустріч у рамках проекту "Історії Славутича", яка відбулася 31 го травня, була присвячена цій темі, а саме, важкій атлетиці.

Цей вид спорту отримав великий розвиток у нашому місті завдяки майстру спорту СРСР з важкої атлетики, заслуженому тренеру та судді міжнародної категорії, Юрію Петровичу Каленському.

Він виховав 20 майстрів спорту України з важкої атлетики та двох майстрів спорту міжнародного класу з пауерліфтингу. Серед них: Красківський Олексій. який сьогодні  захищає незалежність України на передовій, Оксана Розмариця, Олег Семенов,

Геннадій Зубець, який зараз, разом із Юрієм Петровичем, навчає юних славутчан усім тонкощам спортивних навичок із важкої атлетики.

А цього року, на чемпіонаті України, їхня вихованка, Вікторія Карпець, стала чемпіонкою України у ваговій категорії до 59 кг.

Серед вихованців тренера Каленського є призери чемпіонатів України з цих видів спорту, 8 рекордсменів України.

Зустріч відбулася у теплій, дружній обстановці. Юрій Петрович "занурив" аудиторію в ті часи, коли тільки починалося становлення цього виду спорту у Славутичі. Іноді його спогади викликали посмішку слухачів, іноді бурхливі оплески.

Усі виступаючі однозначно тепло відгукувалися про цю людину, завдяки якій з 2005 року у нашому місті проходять чемпіонати України з важкої атлетики.

Директор Славутичської КДЮСШ, Ірина Жема, розповіла багато цікавого про співпрацю з Каленським, описала його як інтелігентну, врівноважену людину, яка завжди була і досі є взірцем для своїх учнів.

Серед промовців були й учні тренера. та їхні батьки. І ті, й інші зійшлися на думці, що їм дуже пощастило працювати поряд із такою людиною. Вихованці вважають його своїм другим батьком, який завжди допомагає порадою та знаходить час для спілкування з ними. А батьки вважають, що їм дуже пощастило, що вихованням їхніх дітей займається така прекрасна людина.

Начальник відділу молоді та спорту, Єрастова Уляна, погодилася з цим твердженням, бо її діти теж займаються у Каленського, і вона перебуває у постійному контакті з ним.

Почесний мер Славутича Володимир Петрович Удовиченко повернув усіх присутніх до витоків розвитку спорту в Славутичі, зокрема, важкої атлетики. Він представив Каленського не як тренера, а як людину із залізними м'язами та добрим, сповненим любові серцем.

Час пролетів непомітно. Байдужих у залі просто не залишилося. Усім хотілося взяти участь у діалозі, і висловити свою думку і про сам вид спорту, про його організацію в нашому місті, і, звичайно ж, про його родоначальника.

Радісно усвідомлювати, що в Славутичі так багато молоді, яка любить спорт і всерйоз ним захоплюється. На щастя, у нас створено для цього всі умови! Ми дуже віримо та чекаємо  миру в Україні. Хочемо і сподіваємося на те, що наші спортсмени  будуть змагатися лише на спортивних аренах!

Кропта О.В., 

завсектором клубної роботи 

Славутицького ЗБІЦ

Київської області