Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з сучасною українською письменницею Горіха Зерня

 

Матеріал поданий без змін

 

Зустріч з Тамарою Горіха Зерня

(З досвіду роботи Центральної бібліотеки Публічної бібліотеки Бучанської міської територіальної громади)

 

Нещодавно в Центральній бібліотеці Бучанської міської територіальної громади відбулась зустріч з сучасною українською письменницею, журналісткою, перекладачкою, волонтеркою Тамарою Горіха Зерня. Гостям бібліотеки були презентовані дві книги–роман «Доця» та детектив «Принцип втручання».

«Доця» - перший роман, який вийшов з-під пера письменниці, став літературною сенсацією та отримав високі нагороди-премію "Книга року ВВС 2019" та Національну премію України імені Тараса Шевченка 2022 року. Український інститут книги вніс «Доцю» до переліку тридцяти найважливіших прозових творів незалежної України. Книга викликала шквал позитивних відгуків та стала популярним бестселером. "Доця" перекладена чотирма мовами. Це ще один спосіб донести до світу інформацію про Україну та життя українців в умовах війни та окупації.

"Принцип втручання" – це детектив. І водночас не-детектив. Це драма і комедія, смішна до слізі зворушлива до ненависті історії.

Разом із письменницею на захід завітала Ірина Білоцерківська, засновниця і директорка видавництва "Білка", у якому вийшли книжки Тамари Горіха Зерня - "Доця" та "Принцип втручання".

Наталія Гарбуз

методист Центральної бібліотеки

ПБ Бучанської МТГ