Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Того голодного 1932 року..."

 

Матеріал поданий без змін

 

День пам`яті жертв голодомору.

(З досвіду роботи Дівичківської ТГ)

 

27 листопада День пам`яті жертв голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років. В цей день ми вшановуємо пам`ять замучених голодом мільйонів українців.

Наймасштабніший Голодомор 1932-1933 років був штучний, рукотворний, ретельно спланований і викликаний соціально-політичними мотивами. Він був спрямований, в основному, проти українського селянства. Це був геноцид українського народу. Відповідальність за цей жахливий злочин лежить перш за все, на Сталіну та на тодішньому партійному і державному керівництві комуністичної влади.

Цього року у фокусі інформаційної кампанії - діти як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду.

О 16.00 год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

У бібліотеці села Дівички діє перегляд літератури "Того голодного 1932 року...". До уваги користувачів представлено історичну, документальну, художню літературу про ті жахливі події які відбувалися на території нашої держави.

За архівними даними відомо, що від голоду у селі Дівички померло 200 чоловік, з них поіменно встановлено 173 чоловіки.

 

Сергієнко Н.О.,

завідувачка бібліотекою-філіалом с Дівички.