Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину

 

Матеріал поданий без змін

 

Урок мужності

(З досвіду роботи КЗ " Публічна бібліотека " Макарівської селищної ради)

 

 

Напередодні  святкування Дня захисників та захисниць України в КЗ « Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради  пройшов урок мужності «Можна все на світі вибирати,  сину,  вибрати не можна тільки Батьківщину» для учнів 10 – А  класу Макарівського  багатопрофільного ліцею ( вчитель Старовойтенко Ю.В. , Ліщенко Н.А. ).

На зустріч з учнями разом з волонтерами Оксаною  Герасименко та Людмилою Гарарук прийшли воїни-захисники України від російської агресії, наші земляки Дмитро Поліщук, Петро Коваленко, Максим Целованський, Олександр Алтухов. Тепла атмосфера бібліотечного закладу сприяла щирій відвертій розмові про значення таких понять, як Батьківщина,  мужність, держава, герой. Говорили про те, як стати справжнім патріотом своєї Віітчизни. Воїни - захисники розповідали  про свою службу в АТО, про те, як війна змінила  їх свідомість і ставлення до життя.

Насамкінець гості побажали учням гарно вчитися  та палко любити свою Батьківщину. А також подарували книги із серії «Пам’ять нації» про воїнів-земляків, які загинули у війні з російським агресором, захищаючи незалежність та суверенітет України. Адже ми не повинні забувати, якою ціною завойоване мирне життя і пам'ятати тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення.

Учні привітали воїнів-захисників із прийдешнім святом та щиро подякували за змогу навчатися і мирно жити.