Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Екскурс в історію нашого міста - з досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей Бучанського району Київської області

Екскурс в історію нашого міста

(З досвіду роботи Вишнівської міської бібліотеки для дітей Бучанського району Київської області)

 

 Відбулася зустріч школярів з Миколою Мігаєм - нащадком одного з перших мешканців колись пристанційного селища, яке через багато років виросло у місто Вишневе.

Наше місто багате не тільки підприємствами і трудівниками. У нас багата історія ! Разом з історико-краєзнавчим музеєм провели мандрівку містом минулого століття.  Бібліотекар Валентина Баєва, представила  запрошеного гостя та нагадала, що саме люди, особистості є основою будь-якого міста, чи села,  зазначила, що родина Мігаїв давно й назавжди увійшла в історію міста Вишневого, ставши однією з її окрас. Правнуки Юлії Павлівни восени 2018 року передали в історико-краєзнавчий музей міста свою дорогоцінну сімейну реліквію - рояль фірми «Беккер», на якому грала господиня і клавіш якого торкалися пальці генія І. Ф. Стравинського...

Вадим Геннадійович Бухаров, директор музею підготував для школярів виставку фото, живописних та інших матеріалів, присвячених рідному місту. Багато нового почули діти: тогочасні краєвиди, хто ті перші сміливці, що заселились тут і які пригоди траплялися з ними, розповів про історію сім’ї Мігаїв. 

Микола Всеволодович поділився з дітьми спогадами свого батька Всеволода про їхнє життя і побут до війни, під час війни і після неї. Також діти погортали  старовинні альбоми минулого і позаминулого століть. Тепла і щира зустріч показала наскільки важливим та корисним є живе спілкування. Воно не тільки збагачує знання учнів про історію рідного міста, але й сприяє розширенню їхнього світогляду і, безумовно, відчутно впливає на патріотичні почуття.