Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Ми служимо книгам, щоб книги служили людям»

 

Матеріал поданий без змін

 

 

Професійне свято Всеукраїнський день бібліотек

(З досвіду роботи Сквирської ЦБС)

 

Ветерани

Професійне свято Всеукраїнський день бібліотек — це нагода не тільки для осмислення і оцінки зробленого, визначення завдань на найближчу та віддалену перспективи, це й привід висловити глибоку вдячність усім, хто стояв біля витоків створення Сквирської централізованої бібліотечної системи, хто присвятив своє життя бібліотеці, книгам, читачам - ветеранам праці.

В цей святковий день щиро вітали поважних ветеранів, які присвятили бібліотечній справі багато літ свого життя, гідно виконували свою місію по збереженню і популяризації культурного надбання, наповнювали скарбницю вічних пам’яток писемності, різноманітних знань, накопичених людством.

Шановні ветерани, міцного всім Вам здоров'я, щастя, благополуччя!

Дякуємо Вам за багаторічну самовіддану працю!

Дитяча бібліотека

Останній вересневий тиждень дарує нам свято – Всеукраїнський день бібліотек, що відзначався 30 вересня. День бібліотек - це не тільки наше професійне свято, це свято всіх тих, хто небайдужий до книги, читання, бібліотеки. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури! Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». 

З нагоди цього свята у Сквирській центральній дитячій бібліотеці пройшов День відкритих дверей «Ми служимо книгам, щоб книги служили людям» . В цей день в гості завітали учні 4 – В класу Сквирського академічного ліцею № 2 разом з класним керівником Старинець Анною Володимирівною. 

Під час візиту до бібліотеки маленькі користувачі мали змогу ознайомитися із тематичними книжковими виставками, найбільшими та найменшими книгами в бібліотеці, дізнатися про роль книги в житті людини та нові літературні надходження, пригадати основні правила роботи з книгою та правила поводження в бібліотеці. А в читальному залі було справжнє свято. З ними провели інтелектуальну вікторину "Бібліотека - царство знань". Ігри, загадки, розваги, веселощі додавали святкового настрою. В бібліотеці була представлена книжкова виставка – інсталяція «У храмі книги править мудрий світ». Бібліотекарі створили з книжок міні – бібліотеку, яка кожному читачеві нагадувала, що книги – це диво. Адже в них відображений весь неосяжний світ та віками накопичена мудрість. Книги, як вогники, освітлюють шлях кожній людині і цей вогник у бережливих, надійних руках бібліотекаря.

Міська бібліотека

До Всеукраїнського дня бібліотек Сквирська центральна міська бібліотека запропонувала користувачам спробувати себе в ролі бібліотекаря і стати «Бібліотекарем на годину» Юні читачі навчилися користуватися формулярами. Вони, як справжні бібліотекарі, обслуговували та реєстрували читачів, допомагали розставляти літературу у фонді, ознайомилися з алфавітним та систематичним каталогами, допомагали підбирати літературу  за запитом читача, намагалися у всьому допомогти працівникам бібліотеки, за що ми щиро вдячні нашим юним помічникам.

Нагородження

30 вересня 2021 року в міському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Бібліотекарі приймали щирі вітання від начальника відділу культури, молоді і спорту Сквирської міської ради Оксани Клебанівської та директора Сквирської ЦБС Оксани Іванько. Висловили глибоку вдячність усім, хто присвятив своє життя бібліотеці, книзі, читачеві: ветеранам бібліотечної праці.

За вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, високий професіоналізм та з нагоди професійного свята кращим бібліотекарям вручили подяки від міської голови Валентини Левіцької та начальника відділу культури, молоді і спорту Сквирської міської ради Оксани Клебанівської.

Всім присутнім дарували музичні вітання працівники міського Будинку культури, гарного настрою додали учасники драматичного гуртка «Юність».