Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка «Незалежна Україна: віхи історії»

 

Матеріал поданий без змін

 

День Незалежності України

(з досвіду роботи Тетіївської центральної публічної бібліотеки)

 

З днем народження, моя держава!

Зі святом тебе добрим і святим.

Нехай лине завше тільки добра слава

Про мою країну звідусіль.

 

День народження – це особливе і зворушливе свято, а якщо це день народження країни, та ще й ювілей, - душу окрилює піднесення, гордість і радість.

Цьогоріч до відзначення 30- річчя Дня Незалежності України у державі проходило багато заходів, зокрема і в Тетіївській територіальній громаді.

Тетіївська центральна публічна бібліотека долучилась до святкувань в громаді, представивши оформлені виставки «Незалежна Україна: віхи історії» та «Літературна Тетіївщина», та провівши у парковій зоні для тетіївчан і гостей міста поетичну годину «Україно, ти для мене – диво».

Присутні з цікавістю слухали місцевих аматорів: автора збірок «На відстані тиші» та «Скриня. Вишивки словом» С.П. Бубена; поета, прозаїка П.А. Новіцького, автора збірок «А світ той є», «Над Роською», «На бистрині», «Від Тризни до Інтернету», «Тетіїв мій», «Волонтер», «Попова криниця», «Знову свічка горить у вікні» та дитячої збірки віршів «Для маляток в добрий час»; М.М. Косупу, вчителя КЗ «Тетіївського навчально-виховного комплексу «Гімназія ЗОШ І-ІІІ ступенів»; ветерана освітньої ниви, авторку книги «Вони зустріли 60-річчя перемоги» М.В.Чмир; поета-початківця, учасницю масових заходів Н.А.Бондаровську.

Родзинкою поетичної години став виступ членів літературної студії «Струни поезії» з П’ятигір. І. Войцехівська, А.Гаврилюк, І.Юхимчук, О.Заєць прочитали вірші власні та студійців по перу.

Долучився до привітань і поет-пісняр О.Демиденко, з яким було налагоджено пряме телефонне включення, і присутні мали змогу прослухати поезію-присвяту Україні у авторському виконанні. Впродовж поетичної години звучали пісні та слова О.Демиденка «Тетіївщина юна» та «Київщина». Хвилююче передала настрій пісні «Блакитний птах» М.Лопата, вихованка студії «Надія» (керівник Н.О.Чоповська).

Активними учасниками стали читачі-діти, котрі декламували поезії поетів-земляків – Корнійчук Богдан, Шамрай Ліна, Степаненко Вікторія, Хоменко Каріна, а Непом’яща Юліана та Лемішевська Єлизавета прочитали свої авторські поезії.

Працівники центральної публічної бібліотеки та бібліотек-філій також долучились до читання віршів, зокрема та привітань з Днем Незалежності України, показавши, що своїми знаннями, працею, здобутками підносять культуру держави.

Відділ культури, молоді та спорту відзначив учасників «Подяками за участь у поетичній годині «Україно, ти для мене – диво» з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України.