Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інформ-колаж «Творчість наших земляків, гордість краю і громади»

 

Матеріал поданий без змін

 

День народження  країни

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

До 30-річчя Незалежності України  та Дня державного прапора України  в бібліотеках  Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради  проведено цикл заходів «Незалежна і єдина,  моя  Україна».

Працівниками Баришівської центральної бібліотеки для дорослих презентовано інформ-колаж «Творчість наших земляків, гордість краю і громади», на якому  представлено  30 книг наших відомих земляків та інформаційні матеріали  про них. 

Завідуюча відділом обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Галина Шапоренко  провела  патріотичну  годину «З Україною в серці, в Україні живу». Своїми спогадами про найбільш значущі події  в історії країни і Баришівки за роки незалежності поділилися читачі  бібліотеки, краєзнавці  Віктор Калашник, Марія Дудка,  художники  ГО митців Баришівщини  «Білий квадрат»  Діна Пілат  та  Заїра Коваленко . Свої вірші про Україну та рідний край прочитала  місцева поетеса з села Корніївки Оксана Марченко.  В читальній залі у художньо-виставковому салоні «Творчість наших земляків» відкрита виставка картин художниці з села Власівка Діни Пілат та діє виставка виробів Заїри Коваленко.

Працівники Баришівської бібліотеки для дітей провели майстер-клас  виготовлення патріотичних браслетів «З Україною в серці» та підготували онлайн-відеопрезентації  "Прапор України повіває, синьо-жовтим златом сяє" та «Моя держава, Україна».

Літературно-музичне свято  «Я люблю тебе, мій  рідний край» проведено в селі Перемога. Староста Перемозького старостинського округу Баришівської ТГ Наталія  Деркач привітала всіх жителів та гостей села Перемога з   святами.  Поетичні рядки  про Україну, рідний край, своє рідне село прозвучали у виконанні учнів Перемозького НВК «загальноосвітня школа I-III cтупенів-дитячий садок». Українськими піснями радував  аматорський  фольклорний  колектив " Ядлівчанка"(керівник  зав. бібліотекою Світлана Мойсієнко). Всі діти, учасники свята отримали солодкі подарунки від  голови СФГ  «Фермер» Василя Беззубого.

Працівники культури села Поділля  провели свято " Моя Україна  - єдина та вільна " спільно з фольклорно-етнографічним колективом " Вербиченька "  з   села Пристроми. 

Історичну годину «З Україною в серці» для дітей провела завідуюча бібліотекою-філіалом с. Волошинівка  Марія Марченко.

Історичну годину «Україна лагідна і мила, водночас велична і свята» організували працівники культури с. Бзів біля Бзівського будинку культури, а працівники культури с. Веселинівка  провели  літературно-музичне  свято «Блакиттю і житом увінчаний край, колиско, моя Україна».

 

Директор Баришівської ЦБС

Баришівської ТГ

Галина Пацаловська